Koe Lo Kai, Chinese zoetzure kip

Eerder plaatsten we al recepten voor Foe Yong Hai en Tjap Tjoi.
Koe Lo Kai hoort natuurlijk ook in dat rijtje.
Met deze zoetzure kip erbij is je Chinese maaltijd compleet!
Dit recept wordt gemaakt met vegan kipstukjes is heel makkelijk en snel klaar.
Bovendien is het net zo lekker als van de Chinees!

Ingredienten

– 1 pakje plantaardige kipstukjes
marinade:
– 1 eetl ketjap
– 4 eetl maizena
– 1 eetl sherry of water
– zout
saus:
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 paprika’s
– klein blikje ananas
– 2 eetl azijn
– 4 eetl tomatenketchup
– 1 eetl maizena
– 5 eetl water
– olie om te bakken (geen olijfolie)

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade met elkaar en meng dit met de kipstukjes.
Laat even marineren.
Snijd de ui in repen en snipper de knoflook.
Snijd de paprika in reepjes.
Verhit een flinke laag olie en een ruime koekenpan en bak in 2 porties de gemarineerde kipstukjes rondom krokant.
Laat even uitlekken op stukje keukenpapier.
Verwarm een scheut olie in een wok en bak de ui en knoflook even aan.
Voeg de paprika toe en bak deze ook even mee.
Voeg nu azijn, ketchup en het vocht van je blikje ananas toe, en warm alles goed door.
Voeg de ananasstukjes toe.
Meng de maizena met 5 eetl water, roer tot maizena is opgelost en roer door de saus in je wok.
Roer paar minuten tot je een mooi gebonden saus hebt.
Proef en voeg eventueel nog wat zout, sojasaus of suiker toe.
Meng tot slot de kipstukjes door de saus.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...