Foccacine
En smaken eigenlijk ook altijd: lekker bij een kom soep, bij de borrel, met een beetje pesto, bij de Italiaanse maaltijd, als tussendoortje voor kinderen, ga zo maar door.
Ik zou zeggen: maken die lekkere broodjes, en maak er genoeg want ze zijn zo op!
Ingredienten
– 500 gr bloem
– 7 gr droge gist
– 1 tl. zout
– 100 ml koude melk
– 200 ml heet water
– olijfolie
– grof zeezout
Bereidingswijze
Voeg de melk en water toe, meng en kneed tot een wat kleverig deeg. Voeg eventueel nog wat bloem toe als het te kleverig is.
Strooi wat bloem op de aanrecht, leg je deeg erop en kneden maar, kneed goed door ca. 5 minuten. (10 als je het heel leuk vindt) Plakt je deeg aan de aanrecht, strooi dan gewoon nog wat bloem erbij.
Als je deeg lekker soepel voelt mag je stoppen, leg het in een kom, dek af met een theedoek en laat rusten op kamertemperatuur.
Na een uur ongeveer is je deeg mooi gerezen, haal het uit de kom, leg op de aanrecht (met bloem) en sla met je vuisten de lucht uit het deeg, kneed nogmaals lekker door.
Verdeel het deeg in kleine bolletjes (ca. 12 stuks), druk ze tot een plat broodje en leg ze op bakpapier op een bakblik, laat ze nogmaals even rusten.
Verwarm nu de oven, hoge stand, 250 graden.
Voordat je de broodjes in de oven zet, duw je met je vingers kuiltjes de broodjes, vul deze met olijfolie en strooi grof zeezout over de broodjes.
Bak ze hoog in de oven ca. 15 minuten.
Eventueel kun je de broodjes ook met kruiden bestrooien i.p.v. zeezout.
Ook lekker
Rabarber yoghurttaart
Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Slof met bessen
Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...
Pizza van naanbrood
Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...
Naanbrood
NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Gevulde broodjes met gehakt
Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...