Aardappelsalade met mosterddressing

Weer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!
Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.
Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote hoeveelheid maken.
Ideaal voor picknick en barbeque.
Deze versie is verrassend anders, iets pittig door de dressing met mosterd en lekker knapperig door bleekselderij en radijsjes.

Ingredienten

– 1 kg nieuwe aardappelen
– 2 stengels bleekselderij
– 2 eetl kappertjes
– ca. 5 radijsjes
– 1 kleine rode ui
– flinke bos bieslook

Voor de dressing:
– 100 ml Griekse yoghurt
– 100 ml mayonaise
– 2 eetl Dyon mosterd
– 2 teen knoflook, geperst
– 2 eetl citroensap
– 1 theel kurkuma
– zout/peper

Bereidingswijze

Meng voor de dressing alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
Gebruik eventueel minder mosterd als je iets minder pittig wilt.
Schil of boen de aardappelen en kook ze in 10-12 minuten bijna gaar. Giet af en laat goed afkoelen.
Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de radijs in dunne plakjes.
Knip de bieslook fijn. Snipper de rode ui.
Snijd de afgekoelde aardappelen in blokjes van ca. 2 cm.
Meng alle ingrediënten luchtig door elkaar en schep er de dressing door.
Garneer de salade met extra bieslook en plakjes radijs.
Aardappelsalades zijn altijd het lekkerst als je ze ruim van te voren maak, dan trekken de smaken goed in. En bewaar de salade het liefst in de koeling.

Voor en vegan versie neem je plantaardige yoghurt en vegan mayonaise.

Ook lekker

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood

Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas

Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode biet

Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensalade

Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...