Bolognesesaus met linzen

De traditionele pastasaus die iedereen wel kent.
Deze vegetarische versie wordt gemaakt met linzen in plaats van gehakt.
Erg lekker, gezond en voedzaam.
Wordt je weer warm van met deze grijze dagen.

Ingredienten

– 20 gr gedroogde porcini
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– klein blikje tomatenpuree
– scheutje rode wijn
– 2 winterpenen
– 2 stengels bleekselderij
– 1 blik linzen (300 gr)
– 200 ml water
– 1 bouillontablet (paddenstoelen)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
– chilivlokken
– tijm, rozemarijn naar smaak
– scheut olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de porcini weken in 100 ml gekookt water, giet dan af en bewaar het weekvocht.
Snijd de ui en knoflook fijn.
Snijd de peen in halve plakjes en de bleekselderij in ringetjes.
Neem een grote pan en verwarm een scheut olijfolie en fruit de ui en knoflook, niet te bruin.
Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en bak 1 minuut mee.
Voeg nu de rode wijn toe, roer erdoor en laat grotendeels verdampen.
Voeg nu de peen, bleekselderij, kleingesneden porcini en het weekvocht, de linzen, kruiden, chilivlokken, tomatenblokjes, water en het bouillontablet toe.
Breng alles aan de kook en laat ca. 15 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Proef en voeg indien nodig nog wat kruiden of zout/peper toe.

Rasp op het bord nog lekker veel Parmezaan over de saus!

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...