Croissantkrans met roerei
Weer eens iets anders voor je weekendcroissantje.
Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.
Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.
Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de dag goed beginnen.
Ingredienten
– 1 blik croissantdeeg
– 5 eieren
– 150 gr champignons
– 3 bosuitjes
– 75 ml room, kookroom of melk
– 100 gr geraspte kaas
– zout/peper
– roomboter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een stuk bakpapier op je bakplaat.
Roerei:
Snijd de bosuitjes in ringetjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes.
Roer de eieren los met de room, breng op smaak met zout en peper.
Verwarm een lepel boter in een koekenpan en bak de champignons een paar minuten tot ze zachter worden.
Voeg de bosuitjes toe en bak een minuutje mee. Breng op smaak met peper.
Schenk nu het eimengsel erbij. Laat het eimengsel op een lage vlam al roerende zacht stollen, blijf roeren of omscheppen zodat je roerei goed smeuïg blijft. Haal de pan van het vuur als je roerei nog lekker smeuig is.
Haal het croissantdeeg uit het blikje, snijd de croissantjes los en leg ze in een cirkel, met de punten naar buiten op het bakpapier.
Zorg ervoor dat de pakjes deeg in het midden iets overlappen en druk de naden iets aan.
Verdeel de geraspte kaas over de plakjes deeg.
Verdeel hierna het roerei over de binnenste helft van de krans.
Vouw de punten van het deeg over het roerei naar binnen en vouw het puntje onder het brede gedeelte.
Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei of beetje room, en strooi er nog wat kaas over.
Bak je krans ca. 20 minuten op 200 graden.
Ook lekker
Mascarponeroom met mango en advocaat
Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Hartig taartje met spinazie en tomaatjes
Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...