Desserts
Onze desserts
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Rabarber yoghurttaart
Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...
Mascarponeroom met mango en advocaat
Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Makkelijke yoghurttaart
Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...
Cranberrysaus
CranberrysausGeen Kerst zonder cranberry's zeg ik altijd.Voor de kerstdagen maak ik altijd potten vol compote, verwerk ze in baksels, fudge en salades.Dit jaar had ik cranberrysaus gemaakt voor bij het dessert en ik moet zeggen, nog lekkerder dan compote!Van een foto...
Triffle van hangop
Triffle van hangopHangop, wie kent het nog van vroeger?Hangop is natuurlijk hetzelfde als uitgelekte yoghurt, maar klinkt wel leuker.Het laten uitlekken maakt van gewone yoghurt een heerlijk, dik en romig melkprodukt.Erg lekker in combinatie met fruit.Wij hebben het...
Rabarbercarré
RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...
Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade
Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...
Groene smoothie met andijvie
Groene smoothie met andijvieBegin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.We hebben daarom al eerder recepten voor een groene smoothie geplaatst.Maar nog niet een met andijvie.Ik koop...
Veganistische chocolade-karameltaart
Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...
Paastaart met mascarpone en advocaat
Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...
Mangosmoothie
MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...
Appelstrudel of Appelcarre
Appelstrudel of AppelcarreHet lijkt wel een apfelstrudel, maar dat is het dus niet.Want apfelstrudel wordt gemaakt van een speciaal elastisch deegje.En een appelcarre wordt gemaakt van bladerdeeg.Soms moet je niet te moeilijk doen, dan koop je kant en klaar...
Klassieke Tiramisu
Klassieke TiramisuWie kent het niet?Deze klassieker uit de Italiaanse keuken stond nog niet op onze site.Heel gek, want we eten dit ontzettend lekkere dessert toch zeker al 30 jaar!Het doet het altijd goed na een Italiaans etentje.Bij deze ons basisrecept, simpel en...
Klassieke appeltaart
Klassieke appeltaartNatuurlijk lust bijna iedereen wel een zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk wordt bijna iedereen blij van zelfgebakken appeltaart.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel eens een appeltaart gebakken.Natuurlijk heeft bijna iedereen wel een favoriet of...
Griesmeelpudding met bitterkoekjes en Amaretto
Griesmeelpudding met bitterkoekjes en AmarettoGrootmoeders griesmeelpudding maar dan nog lekkerder.Opgepimpt met bitterkoekjes en amandellikeur.Zooooo lekker!Ingredienten– 9 dl melk (amandelmelk)– 1 dl Amaretto– 4 eetl maplesiroop of suiker– 100 gr tarwegriesmeel– 10...
Salame di sioccolato
Salame di sioccolatoZoete chocoladesalamiEen Italiaans dessert gemaakt van koekjes, cacao, boter en suiker. Met soms ook noten en/of een beetje likeur.Eigenlijk lijkt het veel op de in Nederland bekende arretjescake.Maar ik vind deze salami er veel leuker uitzien.Het...
Appelcompote met cranberry’s
Appelcompote met cranberry'sFeestelijke compote voor de Kerstdagen.Bij het Kerstdiner is het altijd erg lekker om koude bijgerechten op tafel te hebben.Stoofpeertjes en cranberry compote mogen eigenlijk niet ontbreken.En deze appelcompote met cranberry's komt nu ook...
Appelkruimeltaartje
AppelkruimeltaartjeJa, weer een appeltaartje!Is en blijft toch altijd lekker, een taartje met frisse appel.Lekker bij de koffie, lekker bij de thee, lekker als dessert.Deze heeft een verrassend hartige bodem, amandellaagje en kruimels bovenop.Met dank aan Mw. Y. van...
Druivengelei
DruivengeleiZoals ik vorig jaar al schreef: als je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij.En dan ga je ook kokkerellen met druiven, zoals een Herfstsalade met venkel, appel...
Vegan pannacotta van kokosmelk
Vegan pannacotta van kokosmelkDeze pannacotta is net zo zacht en romig als andere pannacotta, maar heeft een heerlijk vleugje kokos. Helemaal plantaardig bovendien.Het lekkerst is om deze kokospannacotta te combineren met een frisse combinatie, bijvoorbeeld bessen,...
Grimolle Poitevine
Grimolle PoitevineDie Fransen die kunnen er wat van, zo veel verschillende taarten en cakes als dessert.Iedere streek heeft wel een eigen klassieker.Zo hebben we al verschillende Clafoutis uit de Limousin en een overheerlijke Bretonse far op de site staanEn nu dus ook...
Mango-ijs met kokosmelk
Mango-ijs met kokosmelkMet deze tropische dagen maak je iedereen blij met een tropisch ijsje!Dit zelfgemaakte ijs met verse mango en kokosmelk is bovendien veganistisch.Het is heel makkelijk en supersnel gemaakt, een ijsmachine heb je niet nodig,Ingredienten– 400 gr...
Kwarktaart met orange curd
Kwarktaart met orange curdAls je dan net als ons die heerlijke lemon en orange curd hebt gemaakt, moet je er nog wel wat mee doen natuurlijk.We wilden een oranje taart maken en de orange curd daarbij verwerken.Daar de curd vrij zoet en een tikkeltje machtig is, kom je...
Lemon curd en orange curd
Lemon curd en orange curdLemon curd is een dikke zoet/frisse saus op basis van citroen, boter, ei en suiker.Beroemd van de Engelse high tea, lemon curd hoort samen met clotted cream bij scones.Maar lemon curd smaakt ook heel goed op taarten, koekjes, desserts of in de...
Griesmeelpudding met bramensaus
Griesmeelpudding met bramensausSoms kan ik opeens zo'n trek krijgen in toetjes van vroeger.Griesmeelpudding bijvoorbeeld!Wie kent het nog? Zo'n ouderwetse mooie pudding overgoten met bramensaus. Nu heb ik deze vegan versie gemaakt met griesmeel naturel, amandelmelk en...
Franse appeltaart met frangipane
Franse appeltaart met frangipaneBuiten storm en regenbuien.Dan is het tijd voor deze appeltaart, zo zet je de zon op tafel!Appeltaart anders, de frangipane is een heel goede combinatie met de frisse goudrenetten.Ingredienten– 100 gr koude boter– 100 gr basterdsuiker–...
Vegan Kerstfudge
Vegan KerstfudgeOnze Kerstfudge met witte chocolade van vorig jaar was een groot succes.Dus dat moest dit jaar weer gemaakt worden.Deze keer hebben we vegan fudge gemaakt met gedroogde cranberry's.Minder zoet door de pure chocolade, heel lekker en weer net zo...
Fudge met kruidnoten
Fudge met kruidnoten, veganWil je nog een lekker snoeperijtje of een leuk kadootje maken voor 5 december?Dan is deze chocoladefudge met kruidnoten misschien een idee? Gemaakt met kokosmelk en fairtrade, biologische chocolade.Wat kruidnoten erdoor en klaar is je...
Semifreddo met kruidnootjes
Semifreddo met kruidnootjesNog een heerlijk dessert voor de donkere wintermaanden.Ideaal voor een etentje, want je maakt semifreddo ruim van te voren.Het is in 5 minuten klaar, zet ze in de vriezer en haal ze pas 15 minuten voor het serveren uit de vriezer.Speciaal...
Slagroomtruffels
SlagroomtruffelsZoo lekker, een romige vulling van slagroom en boter, een knapperig laagje chocolade en cacaopoeder.Dit zijn de truffels die je alleen bij een echte banketbakker kan kopen.Maar vanaf nu maak je ze gewoon zelf!Zelf slagroomtruffels maken is echt niet...
Mousse met bietjes
Mousse met bietjesEen dessert met bietjes? Ja hoor, dat kan heel goed!Een mooi roze herfstdessert, bijzonder van smaak. (lichte bietjessmaak dus)Deze mousse hebben we gemaakt met roomkaas en slagroom.Heb je liever een iets frissere smaak? Dan kun je de roomkaas heel...
Groene smoothies met peer
Groene smoothie met peerEen makkelijke manier om extra groene groentes binnen te krijgen!Begin de dag met een groene smoothie en je hebt meteen een aardig portie vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten binnen.Wat wil je nog meer?Omdat er nu volop heerlijke...
Toscaanse druivencake
Toscaanse druivencakeAls je een druif hebt die het erg naar de zin heeft, heb je dus ook ieder jaar heel veel druiven. Dan maak je familie, vrienden en buren blij. Dan maak je sap en jam en lekkere toetjes. En vanaf nu maak je ook deze heerlijke Toscaanse...
Zomerse smoothies met yoghurt
Zomerse smoothies met yoghurtEr is op dit moment zoveel lekker fruit te verkrijgen.En al die mooie kleurtjes roze, rood, paars.Dat nodigt uit om mee aan de gang te gaan.We maken simpele smoothies met yoghurt, sinaasappelsap en fruit, we gebruiken per 2 glazen een...
Slush van rode bessen
Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...
Aardbeienyoghurt MET aardbeien
Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...
Geroosterde Rabarber
Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...
Clafoutis met rabarber
Clafoutis met rabarberWij zijn gek op rabarber, en hebben op de site al verschillende lekkere rabarberrecepten staan.Rabarber-crumble, -taart, -compote en verschillende -desserts.Nu lusten we ook graag clafoutis.Dan is het een kleine stap om deze twee te...
Sinaasappel kwarktaart
Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...
Crème brûlée
Crème brûléeLetterlijk betekent dit gebrande room.Wie kent dit niet, dit heerlijke nagerecht?Een custard van room, eieren en vanille, koud geserveerd met een knapperig laagje van gekaramelliseerde suiker.Zelf maken is echt niet moeilijk!Ingredienten– 200 ml slagroom–...
Kerst fudge
Kerst fudge Zoet, zoet, zoet. Maar zoo lekker.En heel feestelijk om met de Kerst op tafel te zetten.Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf op te eten, ze zijn ook super om als kadootje weg te geven.Het is in 10 minuten gemaakt. Dit kan echt iedereen!Ingredienten-...
Clafoutis met cranberry’s
Clafoutis met cranberry'sCranberry's, ze zijn er weer!Deze heerlijke frisse vitaminebommetjes zijn weer volop te verkrijgen.En ze zijn zoo lekker, te lekker om alleen met Kerst te eten.We zijn er daarom ook direkt mee aan de slag gegaan en er deze heerlijk frisse...
Wintertrifle
Wintertrifle Weer een heerlijk nagerecht voor bijvoorbeeld Sinterklaasavond. Maar deze lekkere combinatie van mascarponeroom en mandarijntjes doet het natuurlijk de hele winter goed. Vandaar de naam wintertrifle. Ingredienten - 4 lekkere mandarijnen - 250 gr...
Kokosballetjes
Kokosballetjes Heerlijke balletjes van pure chocolade met een kokosvulling. Of noem ze bounty balletjes, ze lijken namelijk erg op de bekende Bounty. Maar dan veel gezonder, enkel pure ingredienten. Is dat niet fijn snoepen? Je maakt ze in een handomdraai, letterlijk...
Truffels van dadel en amandel
Truffels van dadel en amandel Feestelijke truffels van gezonde ingredienten. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, amandelen en rauwe cacao. Het kokoslaagje maakt ze heel feestelijk. Voor iedereen die wel lekker maar gezond wil snoepen met de feestdagen....
Mascarponecreme met avocado en aardbeien
Macarponecreme met avocado en aardbeien Een echt zomers dessert. Mascarpone met gepureerde avocado, fris limoensap en citroenmelisse. Een heerlijk frisse creme die heel goed combineert met zoete aardbeien. Smullen!! Ingredienten- 1 avocado - 100 gr mascarpone - rasp...
Yoghurtshake met aardbeien en groene thee
Yoghurtshake met aardbeien en groene thee Veel aardbeien gepureerd met koude groene thee, gemengd met niet te veel yoghurt geeft een verrassende frisse shake. Een snufje kardemom maakt het helemaal af. Heb je zin in een lekker fris tussendoortje dan zou ik deze zeker...
Panna cotta met Griekse yoghurt
Panna cotta met Griekse yoghurt Panna cotta is een echt Italiaanse klassieker die iedereen wel kent. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het is en blijft een verrukkelijk nagerecht. Zomers maken wij het met room en Griekse yoghurt, lekker fris. En voor de...
Yoghurtbavarois met bessen
Yoghurtbavarois met bessen Een lekker fris dessert wat het erg goed doet na een wat machtige maaltijd. Je kunt het, zoals op de foto, in een puddingvorm maken, maar in glaasjes kan natuurlijk ook heel goed. De bavarois is snel gemaakt, heeft alleen een paar uur nodig...
Gesluierde boerenmeisjes
Gesluierde boerenmeisjes Tilslørte Bondepiker, een traditioneel dessert uit Noorwegen. Het wordt nog steeds veel gemaakt, vooral in de herfst, in sommige streken in Noorwegen is het ook een traditioneel kerstdessert. Eigenlijk is het een appeltaartje in een glaasje:...
Appelcompote
AppelcompoteNu de appels geplukt mogen worden of zelfs van de bomen vallen is het ook tijd om zelf de lekkerste appelcompote of moes te maken! Als je de appels geschild hebt is het maar 15 minuten werk. En lekker dat het is, daar kan geen potje tegenop. Ingredienten–...
Panna cotta met bramensaus
Panna cotta met bramensaus Als je dan net als wij bramensap hebt gemaakt, kun je daar een heerlijke bramensaus van maken. En dat in combinatie met een frisse panna cotta met Griekse yoghurt, dan heb je gewoon het lekkerste nazomerdessert ooit! IngredientenVoor 6...
Groene smoothie
Groene smoothie Regen, hagel en natte sneeuw slaat tegen de ramen Binnen is het lekker warm. Tijd om een vitamine boost te nemen. Ingredienten– 8 stengels bleekselderij– 2 groene appels– 1 komkommer– 1 citroen– 4 cm gember– 4 handjes spinazieBereidingswijzeWas en...
Bramensap
BramensapBramenplukken een verslavende bezigheid! Het is dit jaar een bijzonder goed bramenjaar, heel veel lekkere dikke bramen, die kun je gewoon niet laten hangen, die moet je plukken. En er dan lekker sap van maken, daar wordt een mens blij van. IngredientenBramen...
Bretonse far
Bretonse far Bretonse far is een custard-achtige taart gebakken met in drank gewelde pruimen. Iedereen die wel eens in Frankrijk is geweest, heeft deze taart vast wel eens bij de bakkers gezien, of als dessert gegeten. Het lijkt erg op de clafoutis uit de Limousin,...
Mascarponeroom met wijnbessen
Macarponeroom met wijnbessen Weer een super makkelijk dessert, maar o zo lekker. Wij hebben een flinke Japanse wijnbes boordevol frisse rode vruchtjes. Die mooie vruchtjes vragen gewoon om een simpel recept. Door hun frisse smaak combineren ze heel goed met romige...
Rabarberpudding
RabarberpuddingNog een lekker toetje met rabarber. Nu er nog rabarber is moeten we er nog lekker van genieten. Ingredienten- 400 gr rabarber - 1 eetl. boter - 25 gr suiker - 3 dl yoghurt - 1 dl slagroom - 2 gr Agar BereidingswijzeWas de rabarber en snijd in stukjes....
Rabarbertaart met frangipane
Rabarbertaart met frangipane Rabarbertijd! Het is weer zover, we kunnen weer oogsten en genieten van deze veelzijdige groente. Compote en chutney klaar en in potten in de voorraadkast. Tijd voor een lekkere taart. Deze iets zoete taart combineert heel goed met de...
Koningstoetje
KoningstoetjeIk zag een afbeelding in de Allerhande en wist direkt dat ik dit leuke glaasje ging maken voor koningsdag. Rood, wit, blauw, Hollandser kan het niet worden. Blauwe bessen, (room)yoghurt en rode-vruchtencompote meer heb je niet nodig. Een recept kun je het...
Paastruffels
PaastruffelsVoor wie gezond wil snoepen met de paasdagen. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, noten en rauwe cacao. We hebben ze bekleed met verschillende laagjes: kokos, nootjes of cacao. IngredientenVoor ca. 20 stuks - 200 gr zachte dadels, ontpit - 100...
Yoghurttaart met rode bessen
Yoghurttaart met rode bessen Een taart of een dessert? Een frisse yoghurttaart smaakt altijd! Als ontbijt, bij de koffie, bij de thee en als dessert, voordat je het weet is de taart op. Niet erg, je maakt binnen 15 minuten weer een nieuwe. Wij hebben dan wel potten...
Roomyoghurt met blauwe bessen
Roomyoghurt met blauwe bessen Super simpel, super lekker. En nog beter: blauwe bessen zijn heel gezond! Dus wat willen we nog meer? Ingredienten- 250 gr blauwe bessen - honing of maple siroop - 8 volkoren biscuitjes of net wat je hebt, wij hadden cantuccini - 250 gr...
Mandarijnentaart
MandarijnentaartLekker voor in de winter. Een beetje stevige taart met yoghurt en, ja echt, hele gekookte mandarijnen. Wij hebben er nog een mandarijnenlikeurtje door gedaan, voor een nog sterkere mandarijnensmaak, lekker hoor. Ingredienten- 3 a 4 mandarijnen (ca. 375...
Sinterklaas-tiramisu
Sinterklaas tiramisu Een heerlijke tirmisu met speculaasjes en kruidnootjes! Als dit geen leuk en lekker nagerecht is met Sinterklaasavond. Voor kinderen kun je de likeur vervangen door een lekkere koffiesiroop zonder alcohol. IngredientenVoor 4 flinke glaasjes:- 4...
Stoofpeertjes
StoofpeertjesStoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter. Het hele huis ruikt lekker als je stoofpeertjes zachtjes staan te pruttelen. Zodra ze in de winkels te koop zijn krijgen wij er trek in. Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, of als...
Appel-perencrumble
Appel-perencrumbleDe laatste peren uit onze boom gemengd met de eerste frisse appels uit de andere boom. Je kunt crumbles maken met veel soorten fruit maar deze appel-perencrumble past precies goed in de herfst en winter. Een laagje creme fraiche over het fruit maakt...
Oma’s Appeltaart
Oma's Appeltaart Wie lust dat niet, eigen gebakken appeltaart. Het hele huis ruikt ernaar! En ook al zijn er honderden recepten, met toevoegingen van weet ik wat allemaal, een ouderwetse Hollandse appeltaart uit Oma’s tijd blijft bij ons toch favoriet. Ingredienten-...
Perentaart met frangipane
Perentaart met frangipane De peren vallen van de boom! Dus tijd om er iets mee te doen. Deze taart met frangipane is weer eens wat anders. Frangipane is een soort amandelspijs, maar dan iets luchtiger en door toevoeging van citroen lekker fris. Een super combinatie...
Gegrilde perzik met mascarpone-yoghurt
Gegrilde perzik met mascarpone Ook weer zo’n super zomers toetje dat het altijd goed doet. Een beetje retro, dat wel. Na een barbecue is het heel lekker om je perziken op de bbq te grillen, maar ook bij geen barbequeweer is dit heel goed in huis te bereiden op een...
Mascarpone ijs
Mascarpone ijs Zo simpel en zo lekker! IJs van mascarpone en vers fruit is zo gemaakt. Ook zonder ijsmachine. De bereiding kost maar 10 minuten, het wachten duurt echter uren. Maar dat is het zeker waard! Je kunt dit makkelijke ijs met iedere fruitsoort maken. Net wat...
Frisse bramencake
Frisse bramencake De eerste bramen dit jaar geplukt, daar moeten we iets mee doen! Het is een heerlijke frisse cake geworden met citroen en yoghurt door het beslag. Door de yoghurt blijft de cake een beetje klef, lekker hoor. En de bramen zorgen voor een kleurig...
Blauwe bessensmoothie
Blauwe bessensmoothie Blauwe bessen zijn enorm gezond en voedzaam. Dus een gezonde start van de dag met deze smoothie met blauwe bessen, banaan en yoghurt. Een nog gezonder ontbijtje: voeg ook een handje havermout toe aan deze smoothie. Als tussendoortje op warme...
Clafoutis met kersen
Clafoutis met kersen Kersentijd! Heerlijk! En dan moet er een clafoutis gebakken worden. Clafoutis is een Frans klassiek dessert. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van bloem, eieren en melk. Het wordt in de oven...
Yoghurtsmoothie met bessen
Yoghurtsmoothie met bessen Zoals we afgelopen week al vertelden, we plukken bessen, bessen en nog eens bessen. En we vinden dat nog steeds helemaal niet erg. En we drinken dagelijks ons portie fruit in deze heerlijke yoghurtsmoothies. Lekker als ontbijt, tussendoortje...
Rode bessen
Rode bessen Het is weer oogsttijd van de rode bessen. Onze struiken hangen helemaal vol met prachtige rijpe, rode bessen. We plukken schalen en vergieten vol! Helemaal niet erg. Maar we moeten er wel iets mee doen: lekker in de yoghurt, bakken in een taart, we...
rabarber compote
Rabarbercompote De 21e van juni hebben we de laatste rabarberstelen geoogst, het rabarberseizoen is weer voorbij. Na 21 juni schijnt het gehalte oxaalzuur in rabarber hoger te worden, en voor de plant is het ook beter om een paar stelen aan de plant te laten. En om nu...
Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels
Roomyoghurt met rabarber en haverkruimels Het is nog volop rabarbertijd, onze plant groeit maar door! Vinden wij helemaal niet erg, we blijven smullen. Nu hebben we een heerlijk recept uit Zweden wat we graag met jullie delen. Je kunt de drie onderdelen ruim van te...
Rabarbercrumble
Rabarbercrumble Wat een feest, onze rabarberplant die we vorig jaar geplant hebben groeit als kool! Dus de eerste stengels geoogst en er direkt een heerlijk toetje van gemaakt. Rabarbercrumble, maar dan een beetje gezond. Gezoet met maplesiroop en dadels, en kokosolie...
Croissant pudding met karamel
Croissant pudding met karamel No waste, pudding van oude croissantjes. Nou ja, met slagroom, bourbon en suiker is het natuurlijk niet echt no waste, en erg gezond of slank is het ook niet. Maar het is wel zo ontzettend lekker dat je blij bent dat je croissantjes over...
Gevulde mandarijntjes
Gevulde mandarijntjes Nog een geweldig leuk kerstdessert. Weinig werk, groots resultaat. Ziet er toch prachtig uit! Laat alleen voor de kinderen het likeurtje weg. Ingredienten- In- 8 mandarijnen- 250 gr Griekse yoghurt- 250 gr mascarpone- 3 eetl vloeibare honing- 2...
Eton mess, een soort van
Eton mess, een soort van Echt een dessert voor de feestdagen, lekker, fris, makkelijk en snel klaar. Eton mess wordt origineel gemaakt van meringues, slagroom en aardbeien. Maar je kunt de slagroom vervangen door Griekse yoghurt met of zonder slagroom of door...
Speculaasparfait
SpeculaasparfaitEen geweldig dessert met speculaasjes. Leuk voor Sinterklaasavond, maar smaakt natuurlijk de hele winter heel goed. Wij garneren het vaak met bessencompote, maar met stoofpeertjes is ook heel lekker. Handig: het kan ruim van tevoren worden gemaakt, dus...
Panna cotta met sinaasappelsaus
Panna cotta met sinaasappelsaus Kerstidee, feestelijk nagerecht. De sinaasappelrasp door de room en het frisse sinaasappelsausje bovenop maken deze panna cotta tot een echt kerstdessert. Een lekkere frisse afsluiter van een kerstdiner. Je kunt de panna cotta ook heel...
Clafoutis met ricotta en bramen
Clafoutis met ricotta en bramen Clafoutis is een echte Franse klassieker uit de streek Limousin. Oorspronkelijk wordt het gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van eieren, melk en bloem. Het wordt in de oven gebakken en lauw als nagerecht...
Aardbeien gemarineerd in Limoncello
Aardbeien gemarineerd in Limoncello Kregen we zomaar een heerlijk flesje zelfgemaakte Limoncello van vriend J! Erg lekker in een glaasje natuurlijk, maar ook heel lekker om er een super zomers nagerechtje mee te maken: Griekse yoghurt met gemarineerde aardbeien. Wie...
Dadeltaart
DadeltaartEen heerlijke taart boordevol dadels. Heel eenvoudig te maken en je hebt geen oven nodig!Ingredienten- 225 gr roomboter - 150 gr basterdsuiker - 500 gr ontpitte dadels - 200 gr biscuitjes (maria of petit beurre) - 1 ei - gemalen kokosBereidingswijzeSnijd de...
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Pastinaak- aardappelsoep
Pastinaak- aardappelsoepEen echt herfst of winter soepje.lekker lobbig en romig.Met maar een paar ingrediënten zet je in 30 minuten dit heerlijke soepje op tafel.Ingredienten– 2 eetl olijfolie– 1 ui– 2 tenen knoflook– paar takjes tijm– 400 gr pastinaak– 200 gr...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...