Gyros van Jackfruit
Hebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?
Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.
Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of saus.
Daarom is het ideaal om als vleesvervanger te gebruiken. Bovendien bevat het veel vezels en vitamine C en B6.
Reden genoeg om ermee aan de gang te gaan.
Let er wel op dat je jonge Jackfruit gebruikt. De rijpe is geel en zoet en wordt verkocht op siroop.
We zijn begonnen met kruidige gyros van Jackfruit, en hebben gesmuld.
Ingredienten
– 4 pitabroodjes of wraps
– 2 blikken jonge Jackfruit a 565 gr. (wij gebruikte fairtrade)
– 15 gram gyroskruiden
– olijfolie
– sla
– 1/2 komkommer
– 2 tomaten
– 1/2 rode ui
– tzatziki zie ons recept:
Bereidingswijze
Spoel het Jackfruit af onder de kraan en laat goed uitlekken. Snijd de harde puntjes van de stukjes af en snijd de stukjes in niet te kleine plakjes.
Meng de gyroskruiden door het Jackfruit en laat de kruiden 15 – 30 minuten intrekken.
Snijd ondertussen de komkommer in 1/2 plakjes, de tomaten in partjes, de ui in 1/2 ringen en was de sla.
Maak tzatziki volgens ons recept.
Bak de plakjes Jackfruit in een scheut olie in een koekenpan lekker bruin en knapperig.
Verwarm de broodjes of wraps in broodrooster of oven.
Alles klaar? Vullen maar!
Ook lekker
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...
Pulled oesterzwammen
Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...