Kruidige stamppot boerenkool
Boerenkool gewokt met nasikruiden en daarna verwerkt tot stamppot.
Daar wordt je lekker warm van.
Voor het gemak kun je een zakje nasikruiden gebruiken, maar beter meng je het natuurlijk zelf. Zie het recept hieronder.
Ingredienten
– ca. 600 gr boerenkool
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 teen knoflook
– olijfolie
Meng voor de nasikruiden:
– 1 tl komijn, gemalen
– 1 tl kurkuma
– 1 tl serehpoeder
– 2 tl laos
– 2 tl gember, gemalen
– 2 tl kerriepoeder
– 2 tl koriander, gemalen
– 2 tl knoflookpoeder
– ½ tl chilipoeder
– 2 tl zout
– ½ tl kaneelpoeder
Deze kruiden gemengd zorgen voor ca. 16 gr nasikruiden, precies goed voor je stamppot.
Bereidingswijze
Snijd de paprika in blokjes, snipper de ui en knoflook.
Was de boerenkool en scheur fijn als je verse boerenkool gebruikt.
Verhit een scheut olie in de wok en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika toe en roerbak even. Voeg dan de boerenkool (in gedeelten) toe en roerbak al omscheppend tot de kool gaat slinken. Voeg nu de nasikruiden toe en roerbak de kool tot deze zacht is.
Stamp de aardappelen fijn en meng met de gewokte boerenkool. Voeg zn. nog wat olijfolie toe indien niet smeuïg genoeg.
Ook lekker
Aardappel- pastinaakpuree
Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...
Captain’s dinner
Captain's dinnerEen voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.En geloof mij dat...
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Pastinaak- aardappelsoep
Pastinaak- aardappelsoepEen echt herfst of winter soepje.lekker lobbig en romig.Met maar een paar ingrediënten zet je in 30 minuten dit heerlijke soepje op tafel.Ingredienten– 2 eetl olijfolie– 1 ui– 2 tenen knoflook– paar takjes tijm– 400 gr pastinaak– 200 gr...
Erwtensoep
ErwtensoepOok altijd gedacht dat erwtensoep veel werk is? Nou wij wel.Maar nu hebben wij dit recept voor vegetarische erwtensoep. En wat blijkt: erwtensoep is helemaal niet veel werk, alleen de spliterwten hebben wel de tijd nodig om goed gaar te koken.Eigenlijk is de...
Linzensalade met parelcouscous en biet
Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...
Aardappel-preigratin
Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...
Mexicaanse Tacosoep
Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...