Kwarkmousse met mango
Geel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.
Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?
Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.
Weinig ingrediënten, super lekker.
Ingredienten
Voor 4-6 porties
– 1 grote mango (diepvries kan ook)
– 500 ml kwark
– 200 ml slagroom
– beetje suiker/honing naar smaak
Bereidingswijze
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken.
Snijd 2 plakken in blokjes, pureer de rest van de mango met een staafmixer of prak het fijn met een vork.
Klop de slagroom goed stijf.
Roer in een kom de kwark los en meng er naar smaak suiker of honing door. (Niet te veel, mango is erg zoet)
Spatel de stijfgeslagen slagroom voorzichtig door de kwark.
Schep in glazen eerst een beetje mangopuree, vervolgens kwarkmousse en herhaal dit nogmaals.
Verdeel de mangoblokjes er tot slot over.
Je kunt het kwarkmengsel en mangopuree gerust een paar uur eerder al maken.
Bewaar in koelkast en maak de glazen vlak voor serveren op.
Deze kwarkmousse smaakt heel romig.
Met Griekse yoghurt i.p.v. kwark wordt de smaak frisser, ook erg lekker.
Ook lekker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Rabarber yoghurttaart
Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...
Mascarponeroom met mango en advocaat
Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Mini appeltaartjes
Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Makkelijke yoghurttaart
Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...