Masala omelet
We blijven nog even in India.
Na de heerlijke Mulligatawny soep hebben we de smaak te pakken.
Deze pittige, kruidige omelet wordt in India als ontbijt gegeten.
Hier doet hij het erg goed als lunch of snelle maaltijd met een frisse salade erbij.
Ingredienten
Omelet voor 2 personen
– 1/2 ui
– 1/2 groene peper
– 1/2 cm verse gember
– 1 tomaat
– zout/peper
– 1/2 theel garam masala
– 1/2 theel kurkuma
– 4 eieren
– 2 handen verse koriander
– olie
Bereidingswijze
Snipper de ui en gember. Verwijder van de groene peper de zaadjes en snijd in ringetjes.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de ui, peper, gember en tomaat met een snuf zout op een niet te hoge vlam ca. 5-10 minuten. De ui en tomaat moet wat zacht zijn.
Voeg de garam masala en kurkuma toe en bak 1 minuutje mee.
Hak de koriander fijn.
Roer de eieren los met wat zout en peper en de koriander.
Giet het ei bij het mengsel in de pan en bak op een laag hoog vuur de omelet. Als de bovenkant goed gestold is keer je de omelet om en bak de onderkant nog even.
Sla de omelet dubbel en smullen maar.
Ook lekker
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...
Pulled oesterzwammen
Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...