Nasi goreng (als van de Chinees)

Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.
Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.
Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.
Ideaal als bijgerecht, past bij bijna alle Indonesische gerechten.

Ingredienten

– 300 gr rijst
– 1 ui
– 1 prei
– 2 eieren
– 1 a 2 maggiblokjes, de kleine vierkante blokjes
– 4 eetl zonnebloemolie

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens verpakking en laat helemaal afkoelen. Koude rijst zorgt voor mooi droog gebakken nasi.

Snipper de ui.
Snijd de prei in dunne ringen.
Klop de eieren los in een kommetje.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
Fruit de ui ca 2 minuten, voeg de prei toe en bak die ook ca 3 minuten mee.
Zet de vlam iets lager en schuif de ui en prei aan de kant.
Giet de eieren in de pan en roer met een spatel tot roerei.
Meng nu het roerei door het preimengsel.
Voeg de koude rijst toe en verkruimel de maggiblokjes erboven.
Schep alles goed om tot de rijst goed warm is.

Op onze site staat ook een nasi goreng waarin we veel groenten verwerken en die we als maaltijd eten.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...