Noedels met paksoi
Een makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.
Lekker hartig, goed vullend.
Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes” en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.
En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.
Ingredienten
– 400 gr noedels
– 200 gr vega kipstukjes
– 3 bosuitjes
– 1 rood pepertje
– 1 paprika
– 3 struiken paksoi
– 150 gr champignons
– 150 ml <teriyakisaus> of woksaus naar smaak
– plantaardige olie
marinade:
– 2 teen knoflook
– 1 theel gemberpoeder
– 1 eetl sojasaus
– 1 eetl rijstazijn
– 1 theel peper, gemalen
– 1 theel maizena
garnering:
– ringetjes bosui
– ringetjes rood pepertje,
– 1 eetl koriander, grof gesneden
– 1 eetl cashewnoten
Bereidingswijze
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, spoel af en laat goed uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom en meng er de kipstukjes door, laat even intrekken.
Snijd ondertussen de bosui en rode peper in ringetjes, de paprika in reepjes, snijd de stelen en het groen van de paksoi in repen en de champignons in vieren.
Verhit een scheut olie in een wok op hoog vuur.
Bak de kipstukjes krokant en schep ze uit de wok op een bord.
Voeg weer een scheutje olie in de wok en verhit.
Roerbak de bosui, rode peper en paprika een paar minuten. Voeg dan de paksoistelen en champignons toe, roerbak nogmaals 2 minuten.
Voeg als laatste het groen van de paksoi toe.
Voeg nu de noedels en de teriyaki- of woksaus toe en zet het vuur lager. Meng alles goed door elkaar.
En voeg tot slot de kipstukjes toe.
Garneer met ringetjes bosui, rode peper, koriander en/of cashewnoten.
Ook lekker
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...