Okonomiyaki
Hartige Japanse pannenkoek.
Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.
Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons advies: bestellen en proberen, want het is toch lekker!
Gelukkig kun je Okonomiyaki thuis ook heel makkelijk maken.
De ingrediënten zijn goed te verkrijgen in de grote supermarkten.
Wij gebruiken dit recept van Culy, met weglaten van enkele niet vegetarische ingrediënten.
Te lekker om niet te delen.
Ingredienten
– 2 eieren
– 100 gr bloem
– 100 ml bouillon (van kombu of paddenstoelen)
– 150 gr kool
– 3 bosuitjes
– beetje zout
– 1 eetl panko (Japans broodkruim)
– shichimi togarashi (Japans 7 kruidenmengsel)
– beetje olie om te bakken
Garnering:
– gebakken uitjes
– ringetjes bosui
– Japanse mayonaise
– okonomiyaki saus
Okonomiyaki saus kun je kant en klaar kopen, maar zelfgemaakt is een fluitje van een cent:
– 4 eetl tomatenketchup
– 1/2 eetl worcestershiresaus
– 1/4 theel Dijon mosterd
– 2 eetl mirin
– 1 eetl suiker
– 1 theel lichte sojasaus
Meng voor de saus alle ingrediënten in een pannetje, breng aan de kook, 3 minuutjes zachtjes doorkoken en klaar! Laat afkoelen in de koelkast.
Bereidingswijze
Bereiding van de Okonomiyaki:
Meng de eieren, bloem en bouillon.
Snipper de kool en bosuitjes en meng door het eimengsel.
Voeg naar smaak wat shichimi togarashi toe.
Voeg tot slot de panko door het mengsel.
Verhit een beetje olie in een koekenpan, giet het gehele mengsel in de pan en bak een grote, dikke pannenkoek.
Bak aan iedere zijde ca. 3 minuten, mooi bruin en knapperig. (keer met behulp van een groot deksel omdat het een zware pannenkoek is en je hem wel heel wilt houden).
Garneer de Okonomiyaki met de saus, mayonaise, uitjes, bosuitjes en nog wat shichimi togarashi.
Ook lekker
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...
Pulled oesterzwammen
Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Strapatsada, Grieks eiergerecht
Strapatsada, Grieks eiergerechtIeder land kent wel een traditioneel eiergerecht.Zo zijn er al veel eiergerechten te vinden op onze site.Roereieren, Omeletten, Frittata´s uit Italië, Shakshuka's, Ranchero eieren uit Zuid Amerika, Huevos al la Flamengo en Tortilla uit...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...