Ovengerechten
Onze ovengerechten
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Lasagne met boerenkool
Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...
Aardappel-preigratin
Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...
Pikante smashed patatoes
Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...
Gevulde broodjes met gehakt
Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...
Hartig taartje met spinazie en tomaatjes
Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...
Gevulde paprika
Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...
paddenstoelentaartje
Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...
Makkelijk tomatentaartje
Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...
Geroosterde bloemkool
Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...
Hartige flan met groene asperges
Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....
Spinaziepastei
SpinaziepasteiPastei van bladerdeeg, spinazie, paddenstoelen en kaas. Een heerlijke combinatie! Het oorspronkelijke recept (met hamblokjes) komt uit een allerhande uit 2011, wij hebben de ham vervangen door extra champignons. Ingredienten- 10 plakjes bladerdeeg- 600...
Portobello gevuld met knolselderij
Portobello gevuld met knolselderijPortobello's uit de oven met een verrassend winterse vulling.Ze zijn namelijk gevuld met een heerlijk mengsel van knolselderij.Echt eens wat anders.Door de voedzame vulling voldoen deze portobello's heel goed als maaltijd, met een...
Veganistische Rotolo
Veganistische RotoloGeen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.Deze versie heeft een vulling van...
Smashed potatoes
Smashed potatoesDe lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.De...
Lasagne met linzen en romige paddenstoelensaus
Lasagne met linzen en romige paddenstoelensausHet eerste gerecht wat wij maakte uit het boek Veg van Jamie Oliver.Een goed vullende lasagne met een bolognesesaus van linzen en een romige saus.De bolognesesaus vonden wij wat vlak van smaak in combinatie met lasagne en...
Geroosterde wortels
Geroosterde wortelsZo simpel, maar zoo lekker.Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!Ingredienten– 1 bos wortels– olijfolie– paar takjes tijm– grof zeezoutBereidingswijzeBoen de wortels...
Hartige flan
Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...
Ovenschotel met spruitjes
Ovenschotel met spruitjesHerfst, wij houden er wel van. Buiten wind en regen, binnen lekker warm.En in de keuken gaan we ook over op meer verwarmende gerechten.Zoals deze ovenschotel met Hollandse spruitjes.Simpel, voedzaam en verrassend lekker!Ingredienten– 500 gr...
Mac and cheese met prei
Mac and cheese met preiMacaroni met kaassaus dus.Het is niets meer, maar mac and cheese klinkt wel beter.Het is vooral in Noord-Amerika een geliefd gerecht, en wordt ook veel als bijgerecht bij de barbecue gegeten. Ik moet er niet aan denken!Toch nieuwsgierig naar dit...
Lasagne met courgette en spinazie
Lasagne met courgette en spinazieVorig najaar hebben we een heerlijke lasagne met prei op de site geplaatst.Nu hebben we hetzelfde recept gebruikt, maar de prei vervangen door spinazie.Erg lekker als je van een romige lasagne houdt.Het recept is heel makkelijk, de...
Winterse pie met linzen en kikkererwten
Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...
Lasagne met prei en courgette
Lasagne met prei en courgette Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh. We hebben het al twee keer nagemaakt. Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in. Dus de moeite waard om te delen...
Herfstige ovenschotel van snijbiet
Herfstige ovenschotel van snijbiet Geen stamppot maar een lekkere ovenschotel. Hartig, goed vullend en verwarmend als de regen tegen de ramen slaat. Vegetarische spekreepjes, veel groente, een laagje Boursin en een smeuige aardappelpuree met kaas. Daar krijg je toch...
Provencaalse ovenschotel
Provencaalse ovenschotel Een smakelijke, makkelijke ovenschotel boordevol verse groenten. Ook ideaal om je koelkast leeg te maken, kun je mooi alle restjes groenten verwerken. Je kunt de groenten varieren, of de aardappels vervangen door zoete aardappel. Hier onze...
Hasselbacks aardappelen
Hasselbacks aardappelenKerstidee, feestelijk bijgerecht. Hasselbacks Potatis is een aardappelrecept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm. Bijzonder feestelijke aardappelen die in de oven geroosterd worden. De voorbereiding is echt...
Hartige taart met snijbiet
Hartige taart met snijbiet Een lichte hartige taart, met veel verse kruiden zonder room, zonder eieren! Maar toch goed voedzaam door de 3 soorten kaas die gebruikt worden. Een recept van website van Ottolenghi. Kun je niet aan snijbiet komen (de moestuin van de buren...
Geroosterde bietjes
Geroosterde bietjes De lekkerste bietjes ooit: geroosterd in de oven met balsamicoazijn en knoflook! Heb je deze eenmaal geproefd, wil je echt geen andere meer. Ingredienten- 500 gr verse bietjes, liefst kleintjes - 10 tenen knoflook, met schil - flinke hand verse...
Geroosterde aardappelen met rozemarijn en zeezout
Geroosterde aardappelen met rozemarijn en zeezout Er zijn weer volop nieuwe aardappelen te krijgen! Er zijn veel smakelijke soorten op de markt, maar de Opperdoezer is bij ons de koning.Aardappelen roosteren is heel eenvoudig, de oven doet het werk, en het resultaat...
Champignons met gesmolten mozzarella en tijm
Champignons met gesmolten mozarella en tijm Een heel smakelijk gerechtje dat echt in een paar minuten gemaakt is. Je maakt het op een groot bord of platte schaal, zet die op tafel, lekker brood erbij en iedereen tast gezellig toe! Als voorafje of weer eens iets anders...
Gepofte aardappel met zure room
Gepofte aardappel met zure room Echt lekker, een warme gepofte aardappel met een heerlijk sausje van zure room met verse kruiden en knoflook. Je kunt de aardappelen poffen op de bbq, in de oven en in de magnetron. Heb je weinig tijd dan is poffen in de magnetron...
Gevulde tomaten met aubergine en salie
Gevulde tomaten met aubergine en salie Bijzonder smakelijke tomaten uit de oven gevuld met een vulling van ui, aubergine en verse salieblaadjes. Het krokante dakje met o.a. citroenrasp geeft een heel fris accent. Het oorspronkelijke recept komt uit een Volkskrant van...
Geroosterde groentes
Geroosterde groenten Super makkelijk, de oven doet het werk. De venkel en salie geven een heel bijzondere smaak aan deze schotel. Ingredienten- 2 venkelknollen - 2 rode paprika’s - 1 rode Spaanse peper - 750 gr lekkere aardappelen, ongeschild - 1 aubergine - 2 handen...
Lasagne florentine
Lasagne Florentine Lasagne met spinazie dus. Ooit op internet tegengekomen als romige lasagne met spinazie, uitgeprobeerd en inderdaad een heel romige lasagne. Geen slank recept, maar wel lekker. Ingredienten- 350 gr vegetarisch gehakt (de vegetarische slager of...
Paddenstoelentaartjes
PaddenstoelentaartjesHartige taartjes lekker als luchgerecht, doen het ook heel goed als vleesvervanger bij een “warme maaltijd” Ingredienten 400 gr gemengde paddenstoelen (naar eigen smaak) 50 gr boter 2 teen knoflook, fijngehakt 3 eetl sojasaus vers gemalen peper 6...
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Pastinaak- aardappelsoep
Pastinaak- aardappelsoepEen echt herfst of winter soepje.lekker lobbig en romig.Met maar een paar ingrediënten zet je in 30 minuten dit heerlijke soepje op tafel.Ingredienten– 2 eetl olijfolie– 1 ui– 2 tenen knoflook– paar takjes tijm– 400 gr pastinaak– 200 gr...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...