Paarse gevulde eitjes
Gevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.
Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.
Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.
Voor de mooie paarse kleur gebruiken we rode kool.
Ingredienten
– 4 eieren
– 1 klein potje rode kool
– 25 ml azijn
– 2 eetl suiker
– 1 eetl roomkaas
– 1/2 eetl mayonaise
– scheutje maggi
– kerriepoeder naar smaak
Bereidingswijze
Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
Doe de rode kool met de azijn en suiker in een kom, pureer met de staafmixer. Voeg een scheut water toe tot je een nog dikke puree hebt.
Leg de eieren in een bakje en giet de puree van erover, roer voorzichtig om zodat de eieren rondom bedekt zijn.
Zet ze afgedekt in de koelkast en laat minimaal 12 uur marineren.
Neem de eieren uit de rode koolpuree, spoel ze even kort af en dep ze droog.
Halveer de eieren met een scherp mesje en verwijder de dooiers voorzichtig.
Roer de dooiers fijn en meng met de resterende ingrediënten.
Vul de eieren met de vulling.
En garneer ze bijvoorbeeld met een beetje bieslook of een Maarts viooltje.
Ook lekker
Mascarponeroom met mango en advocaat
Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Hartig taartje met spinazie en tomaatjes
Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...
Cruffins met mascarpone en aardbeien
Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...