Paella

Een feest op tafel!
Deze vegetarische paella zit zo vol met verschillende groenten en kruiden, het is echt een prachtig, kleurrijk en bijzonder smakelijk gerecht.
Als je eerst alle groenten snijdt, en dan is het maken van de paella echt zo gedaan.
Recept van Ottolenghi.

Ingredienten

– 1 rode ui
– 1 venkelknol
– 2 paprika’s
– 4 teen knoflook
– 4 laurierblaadjes
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– 1 theel kurkuma
– ½ theel cayennepeper
– 300 gr paellarijst
– 2 dl medium sherry
– 1 theel saffraandraadjes
– 9 dl groentebouillon
– 400 gr tuinboontjes of velderwtjes (diepvries)
(je kunt ook sperzieboontjes nemen, voeg die dan gelijk met de paprika’s toe)
– kleine tomaatjes
– potje gegrilde artisjokken op olie
– flinke hand olijven (kalamata)
– bosje peterselie
– zout
– citroen

Bereidingswijze

Snipper de ui, snijd de paprika in repen, hak de knoflook en snijd de venkel in dunne reepjes.
Verhit olijfolie in een grote (paella)pan, smoor de ui ca. 5 minuten.
Voeg de paprika’s en venkel (en event. de boontjes) toe en roerbak ca. 5 minuten.
Bak de knoflook 1 minuut mee.
Roer de laurier, paprikapoeder, kurkuma en cayennepeper erdoor.
Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten, voeg nu de sherry en saffraan toe en laat ca. 1 minuut inkoken.
Roer nu de bouillon door de rijst/groente en laat op een heel laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen tot bijna alle vocht is opgenomen. Niet meer roeren tussendoor!
Neem de pan van het vuur, proef, voeg event. nog wat zout toe. Niet te veel roeren.
Leg de gehalveerde tomaatjes, gehalveerde artisjokken en de tuinboontjes of erwtjes op de paella. Dek de pan af en laat ca. 10 minuten staan.
Bestrooi tot slot de paella met olijven, fijngesneden peterselie en partjes citroen.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...