Vegetarische

Paas recepten

Overheerlijke recepten, volop inspiratie

Onze Paas recepten

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cruffins

Cruffins

CruffinsEen muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.Ingredientenvoor 6 stuks– 1 groot blikje croissantdeeg– 1 ei– 1 eetl...

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Mangosmoothie

Mangosmoothie

MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...

Bloemenboter

Bloemenboter

BloemenboterFeestelijke boter voor op de feesttafel.Naast de bekende kruidenboters is het ook heel leuk om boter met eetbare bloemetjes te mengen.'s Zomers pluk je daar verse bloemetjes voor, bijvoorbeeld madeliefjes, bieslook, klaver, Maartse viooltjes, goudsbloemen...

Eiersalade

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren- 2 eetl mayonaise- 1 eetl tomantenketchup- ½ theel gemberpoeder- 1 theel kerriepoeder- beetje zout en peper- ½ theel knoflookpoederBereidingswijzeKook de eieren...

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie

Torta Pasqualina, Paastaart met spinazie Wij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Kruiden omelet

Kruiden omelet

Kruiden omeletVoorjaar, tijd van frisse groene kleuren.In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.Ingredienten- 5...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....

Roze gevulde eitjes

Roze gevulde eitjes

Roze gevulde eitjesNog een leuk idee voor je Paasontbijt of Paasbrunch.Prachtige roze eieren, bijna te mooi om op te eten.In Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn, ook vaak mooi roze door gebruik van biet en lang houdbaar.Die heb ik...

Tuinkers voor Pasen

Tuinkers voor Pasen

Tuinkers voor PasenEen vroege tip voor je Paasontbijt of Paasbrunch. Wil je deze leuke tuinkerseitjes ook gezellig op je feestelijke tafel?Dan moet je wel op tijd beginnen!Want:Je moet eerst eierdoppen bewaren.Je moet zakje tuinkerszaad kopen.Je moet zaaien.Je moet...

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gevulde paaseieren

Gevulde paaseieren

Gevulde paaseieren Dit is een heel lekker recept voor gevulde eieren. Door roomkaas te gebruiken wordt de vulling steviger en daardoor blijven de gevulde eieren langer mooi. Handig voor feestjes en bufetten. Deze leuke kuikentjes kwam we eens op internet tegen, geen...

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes

Voorjaarssalade met viooltjes Ik zag vorige week heel mooi fotootje op internet van een fris groene salade met rode radijsjes en kleine blauwe viooltjes. Echt heel mooi. Dus hup de tuin in en een handje Maartse viooltjes geplukt. Daarna wat verse verschillende...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Agurksalat med Reddik

Agurksalat med Reddik

Agurksalat med Reddik Zoetzuur van komkommer en radijs dus. Ook een receptje uit Scandinavie. Super simpel, super lekker. Een fris bijgerechtje dat altijd goed smaakt, bij de lunch, pittige rijstgerechten, bbq of de Indonesische keuken bijvoorbeeld. Deze eenvoudige...

Roerei met groene asperges

Roerei met groene asperges

Roerei met groene asperges Het lekkerste roerei maak je thuis met dit recept. De truc? Verse eieren, room en echte boter zorgen voor een smeuïg, romig roerei. Nee het is zeker geen slank recept. De combinatie met groene asperges moet je echt eens proeven....

Scones

Scones

SconesDeze heerlijke licht zoete, licht cake-achtige broodjes horen echt bij een High tea. Maar bij een Paas ontbijt, lunch of brunch doen ze het natuurlijk ook heel goed. Je eet ze met een lekkere schep clotted cream, jam of lemmon curd. Dit is een ideaal recept voor...

Paastruffels

Paastruffels

PaastruffelsVoor wie gezond wil snoepen met de paasdagen. Deze heerlijke truffels zijn gemaakt van dadels, noten en rauwe cacao. We hebben ze bekleed met verschillende laagjes: kokos, nootjes of cacao. IngredientenVoor ca. 20 stuks - 200 gr zachte dadels, ontpit - 100...

Daslooksoep

Daslooksoep

DaslooksoepVoorjaar! Een bijzonder groen soepje met een lichte smaak van knoflook. In veel bossen kun je nu grote plekken met fris daslook vinden. Het is jammer genoeg een beschermde plant. Maar ook in tuinen vind je soms op een schaduwrijke plek daslook. Pluk 2...

Groene Aspergetaart

Groene Aspergetaart

Groene Aspergetaart Nu de groene asperges nog te koop zijn, willen we er nog een heerlijke hartige taart mee maken. En omdat de kleine aspergetaartjes van de paasbrunch zo lekker waren, doen we niet moeilijk maar gebruiken dat recept gewoon nog een keer. Maar dan een...

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole

Tomaatjes gevuld met guacamole Een lekker borrel- of buffethapje. Ziet er toch ontzettend leuk uit? Hier een recept voor een lekkere guacamole, dat is echt in 5 minuten klaar. En je hebt een kom vol, je vult er de kleine tomaatjes mee en je houdt nog genoeg over als...

Aspergetaartjes

Aspergetaartjes

AspergetaartjesEchte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch. Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie. Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven. Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het...

Eiertaartjes met bieslook

Eiertaartjes met bieslook

Eiertaartjes met bieslook Taartjes van bladerdeeg gevuld met een lekker vulling van roerei met bieslook en kaas. Super makkelijk te maken. Leuk voor je Paasontbijt/brunch, of natuurlijk iedere andere zondagochtend. Ingredienten- 1 plakje bladerdeeg - 1 ei - 1 eetl...

Bruschetta met avocado

Bruschetta met avocado

Bruchetta met avocado De (bijna) lekkerste broodjes ooit!Romige avocado, zoete tomaatjes en zoute kaas een heerlijke combinatie op bruschetta’s of ander lekker geroosterd brood.Ontbijt, lunch of brunch? Deze smaken gegarandeerd.Ingredienten4 pers - 8 sneetjes ciabatta...

Pastinaak- aardappelsoep

Pastinaak- aardappelsoep

Pastinaak- aardappelsoepEen echt herfst of winter soepje.lekker lobbig en romig.Met maar een paar ingrediënten zet je in 30 minuten dit heerlijke soepje op tafel.Ingredienten– 2 eetl olijfolie– 1 ui– 2 tenen knoflook– paar takjes tijm– 400 gr pastinaak– 200 gr...