Pasta met courgetti en zongedroogde tomaatjes

Spagetti van courgette is nog erg in op dit moment. En dat is niet voor niets.
Het is snel klaar, het is super lekker en je eet extra veel groenten.
Je kunt je pasta combineren met of helemaal vervangen door courgetti.
Courgetti smaakt eigenlijk met wel iedere pastasaus die je gewend bent.
Courgetti is snel gaar dus een paar minuten roerbakken is voldoende, er zijn ook recepten waarin het rauw wordt verwerkt.
Dit recept komt van njam.tv, verrassend lekker, moet je echt eens proberen.

Ingredienten

– 350 gr pasta
– ca. 400 gr courgette
– 1 rode ui
– 2 teen knoflook
– ca. 12 zongedroogde tomaatjes
– scheutje olie
– zout/peper
– 100 gr boter
– 10 blaadjes salie
– 100 gr Parmezaan of pecorino kaas

Bereidingswijze

Snijdt met een spiraalsnijder, mandoline of julienne snijder mooie slierten van je courgettes.
Kook de spagetti al dente.
Snipper de ui en knoflook. Snijdt de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verhit een scheut olie in een wok en fruit de ui en knoflook.
Voeg de courgetti en tomaatjes toe en roerbak een minuut of 4.
Voeg de uitgelekte pasta toe, meng alles en breng op smaak met zout en peper.
Smelt ondertussen in een pannetje met dikke bodem de boter, voeg de salieblaadjes toe en laat een paar minuten trekken.
Serveer de pasta op de borden, schenk de salieboter (met de blaadjes) erop en rasp de kaas erover.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...