Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Groenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.
Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.
Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.
Eerder maakten we al tomatensaus, pastasaus en tomatensoep van geroosterde tomaten.
Nu hebben we paprika, wortel en rode ui samen met tomaat geroosterd.
Alles even in de blender, ricotta erdoor en klaar is de pastasaus!

Ingredienten

– 2 paprika’s
– 1 winterpeen
– 200 gr kleine tomaatjes
– 4 tenen knoflook
– 1 rode ui
– zout/peper
– 2 eetl oreganoblaadjes
– 250 gr ricotta
garnering:
– 2 eetl pijnboompitjes
– Parmezaanse kaasflakes (of edelgistvlokken voor vegan versie)

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in vieren, verwijder de zaadjes.
Schil de peen en snijd in grove stukken.
Schil de rode ui en snijd in parten.
Pel de tenen knoflook.
Leg alles samen met de tomaatjes in een braadslee.
Strooi de oreganoblaadjes en zout/peper naar smaak erover.
Schenk wat olijfolie over het geheel.
Rooster het geheel ca. 30 minuten in de oven op 200 graden.
Schep halverwege alles even om.

Kook ondertussen de pasta in ruim zout water al dente.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Schep na het roosteren alles uit de braadslee in een blender of keukenmachine.
Blender samen met de ricotta tot een saus.
Verwarm de saus nog even in een pan op een laag vuur.

Strooi voor serveren nog pijnboompitjes en/of kaasflakes over het geheel. Net wat je wilt.

Mozzarella in plaats van ricotta kan ook heel goed.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...