Roze gevulde eitjes

Nog een leuk idee voor je Paasontbijt of Paasbrunch.
Prachtige roze eieren, bijna te mooi om op te eten.
In Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn, ook vaak mooi roze door gebruik van biet en lang houdbaar.
Die heb ik twee keer proberen na te maken maar vindt ze niet lekker, door het zuur worden de eieren erg stug.
Onze eieren zijn prachtig roze door ze maximaal 12 uur te laten marineren in voornamelijk bieten met maar een klein beetje azijn.
Niet zo lang houdbaar als Pickled eggs, maar wel heel lekker dus ze zijn toch zo op!

Ingredienten

– 4 eieren
– 2 gekookte bieten
– 25 ml azijn
– 2 eetl suiker

– 1 eetl roomkaas
– 1/2 eetl mayonaise
– scheutje maggi
– kerriepoeder naar smaak

Bereidingswijze

Kook de eieren hard, laat schrikken en pel ze.
Snijd de bieten in stukken en doe ze met de azijn en suiker in een kom, pureer met de staafmixer. Voeg een scheut water toe tot je een nog dikke brij hebt.
Leg de eieren in een bakje en giet de bietenpuree erover, roer voorzichtig om zodat de eieren rondom bedekt zijn
Zet ze afgedekt in de koelkast en laat 12 uur marineren.
Neem de eieren uit de bietenpuree, spoel de puree even kort af en dep ze droog.
Halveer de eieren en verwijder de dooiers voorzichtig.
Roer de dooiers fijn en meng met de resterende ingredienten.
Vul de eieren met de vulling, en garneer met Maarts viooltje.

Tip:
Een klein potje Hak zoetzure bietjes gepureerd met een scheutje water werkt ook prima.

Ook lekker

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaat

Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...