Salade met gegrilde asperges en frisse dressing
Knapperige sla, gegrilde asperges en een heel verrassende yoghurtdressing met tijm en lemon curd!
Als lunchsalade of voorafje voor 4 personen, of als diner met nieuwe aardappeltjes voor 2 personen.
Het recept komt uit een delicious magazine uit 2015.
– 75 gr rucola
– 75 gr veldsla
– 4 eieren
– 75 gr pecorino
– 1 eetl olie
Voor de dressing:
– 75 ml yoghurt
– 1 eetl lemon curd
– 1½ eetl citroensap
– 50 ml olie
– 5 takjes (citroen)tijm, alleen de blaadjes
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de asperges 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Kook de eieren ca. 5 minuten, zodat ze nog een iets zachte dooier hebben.
Verhit een grilpan, bestrijk de asperges met olie en gril ze rondom mooi bruin. Betrooi met wat zeezout en peper.
Meng de beide slasoorten met een beetje dressing en verdeel over 4 borden.
Leg de asperges erop en de halve eieren erbij.
Druppel nog een beetje dressing over de asperges.
Schaaf tot slot pecorino over de salade.
Geef de rest van dressing appart bij de salade.
Ook lekker
Mascarponeroom met mango en advocaat
Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Ananas-munt smoothie
Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Hartig taartje met spinazie en tomaatjes
Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...