Scones

Deze heerlijke licht zoete, licht cake-achtige broodjes horen echt bij een High tea.
Maar bij een Paas ontbijt, lunch of brunch doen ze het natuurlijk ook heel goed.
Je eet ze met een lekkere schep clotted cream, jam of lemmon curd.
Dit is een ideaal recept voor scones. Heel makkelijk en lukt altijd. Ze zijn echt heel lekker.

Ingredienten

– 250 gr zelfrijzend bakmeel
– 1 theel bakpoeder
– 25 gr suiker
– snuf zout
– 50 gr boter
– 125 ml melk
– 1 ei, geklutst

Bereidingswijze

Meng het meel, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het meel tot je een kruimelig geheel hebt.
Voeg de melk en het ei toe en kneed alles tot een bal.
Het deeg is vrij plakkerig!
Leg het deeg op bakpapier op een bakplaat.
Druk het deeg uit tot je een cirkel hebt van ongeveer 2 cm dik.
Snijd met een scherp mes de deegcirkel in 8 punten.
Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak de scone in ongeveer 15 minuten op 220 graden mooi bruin.

Je kunt als je het leuker vindt ook rondjes uit het deeg steken en deze op bakpapier op de bakplaat leggen.
Je kunt het overgebleven deeg weer heel makkelijk samenvoegen en er nogmaals rondjes uit steken.

Ook lekker

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaart

Rabarber yoghurttaartEen frisse yoghurttaart gemengd met rabarbercompote.Heerlijk!Op onze site staan al heel wat heerlijke taarten met rabarber, typ in het zoekvenster: rabarber en je ziet ze allemaal.Deze makkelijke frisse taart met Griekse yoghurt ontbrak...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes

Mini appeltaartjesVandaag doen we het wat anders.We bakken mini appeltaartjes.Zelfde heerlijke smaak als eigengebakken appeltaart, maar een ander uiterlijk.IngredientenVoor 12 stuks– 400 gr bloem– 150 gr basterdsuiker– 200 gr boter, koud– 1 theel zout– 1/2 eitje...

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessen

Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...

Slof met bessen

Slof met bessen

Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...