Smoor van kip en tomaat

Gemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.
Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.
Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.

Ingredienten

– 2 pakjes vega kipstukjes
– 3 uien
– 3 tenen knoflook
– 2 tomaten
– 7 eetl ketjap
– sambal naar smaak
– 1 mespunt kruidnagelpoeder
– nootmuskaat
– zout/peper
– 1 flinke eetl boter
– 200 ml groentebouillon

Bereidingswijze

Meng in een kom 2 eetl ketjap, nootmuskaat (veel), zout/peper en sambal met elkaar en voeg de vega kipstukjes toe.
Meng alles goed door en laat een poosje marineren.

Snipper ondertussen de ui en knoflook.
Verhit in een braadpan de boter en fruit de ui en knoflook tot ze goudbruin kleuren.
Snijd de tomaat in blokjes, voeg toe en bak ca. 5 min. mee.
Voeg nu de kipstukjes toe en bak ook ca. 5 min. mee.
Meng er nu de kruidnagelpoeder en resterende ketjap door.
Voeg de groentebouillon toe en laat alles ca. 20 minuten zachtjes sudderen tot saus iets ingedikt is.

Erg lekker met de sajoer toemis van boontjes en rijst.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjes

Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)

Nasi goreng (als van de Chinees)Het was even zoeken en proberen, maar we hebben het ultieme recept.Nasi goreng of fried rice als van de Chinees.Deze nasi goreng bestaat uit heel weinig ingrediënten en smaakt precies als van de Chinees.Ideaal als bijgerecht, past bij...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eieren

Boemboe Bali van eierenWeer een Indonesisch eigerechtje voor je rijsttafel.Op onze site staan al Besengek van eieren, Sambal goreng telor, Rendang van eieren en Telor Masak BaliHet leuke van een rijsttafel is natuurlijk een tafel vol verschillende gerechtjes.Een of...

Lalab Tomaat

Lalab Tomaat

Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersalade

Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...