stamppot
Lekkere stamppotten, net even anders
Onze stamppot recepten
Blote billetjes in het gras
Blote billetjes in het grasEen Oudhollandse stamppot van snijbonen (gras) en witte bonen (billetjes).Ik kwam het tegen in twee heel oude kookboekjes.Alleen door de naam is het al leuk om deze stamppot te maken.Maar het is erg smakelijk bovendien.Ingredienten– 800 gr...
Vegetarische hartige jus
Vegetarische hartige jusSoms mis je gewoon wel eens een lekkere schep jus. Bijvoorbeeld bij een eenvoudige stamppot.Daarom maken wij vaak stamppot met een twist.Zoals onze kruidige stamppot boerenkool of pittige hutspot met preiMaar nu heb ik wel zo'n lekkere...
Stamppot Paksoi met pittige pulled oats
Stamppot Paksoi met pittige pulled oatsWe hebben er weer een!Een heerlijke stamppot. Veganistisch als je plantaardige melk gebruikt.Een stamppot met een kruidige roerbak van paksoi. En daarop pittige pulled oats in ketjapjus.Dit gaan we vaker eten!Ingredienten– 750 gr...
Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzarella
Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzerella Een heerlijk stamppotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of...
Gebakken kaas
Gebakken kaasHoe kunnen we dit nu vergeten? Gebakken kaas, zo simpel, zo lekker.We maken dit niet heel vaak, maar een paar keer per jaar, maar wel al 40 jaar!Erg lekker bij een groene stamppot bijvoorbeeld.Gebakken kaas kom je in veel andere landen ook tegen: in...
Pittige hutspot met prei
Pittige hutspot met prei Stamppot van alleen peen en uien vinden we altijd wat flauw van smaak.Maar deze pittige hutspot met nasikruiden en knapperige prei smaakt totaal anders, die lusten we wel vaker.De kruiden mengen we zelf, maar voor het gemak kun je ook een...
Groenteballetjes of burgertjes
Groenteballetjes of burgertjes Deze lekkere groenteballetjes geïnspireerd door falafel maak je natuurlijk zelf. Door toevoeging van wortel, doperwtjes en bosui worden balletjes anders van smaak. Met de groenten kun je natuurlijk variëren wat je wilt. Deze balletjes...
Mediterraanse andijviestamppot
Mediterraanse andijviestamppot De overbekende andijviestamppot maar dan net even anders. Met geroosterde paprika, zongedroogde tomaat, feta kaas en walnoten wordt de stampot een beetje zomers. Bovendien ziet de stamppot er ook kleurig en smakelijk uit. Ingredienten-...
Spruitjesstamppot
SpruitjesstamppotEen winters stamppotje met spruitjes, champignons, paprika en blauwe kaas. Een beetje machtig dat wel, maar dit is toch lekker! Als je tenminste van spruitjes houdt. Ingredienten- 1 kg kruimige aardappelen - 500 gr kleine spruitjes - 1 sjalotje - 2...
Zomerse spinaziestamppot
Zomerse spinaziestampot Een heel lekker stamppotje met spinazie, tomaatjes en gekookte eitjes. Romig door de mozzarella. Daar wij jonge kippen hebben, hebben we op dit moment leuke kleine eitjes, en die zijn dan weer erg leuk om in dit stamppotje te verwerken. Maar...
Kruidige stamppot boerenkool
Kruidige stamppot boerenkool Eet boerenkool eens anders! (deel5) Boerenkool gewokt met nasikruiden en daarna verwerkt tot stamppot. Daar wordt je lekker warm van. Voor het gemak kun je een zakje nasikruiden gebruiken, maar beter meng je het natuurlijk zelf. Zie het...
Ook lekker, onze laatste recepten
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Pastinaak- aardappelsoep
Pastinaak- aardappelsoepEen echt herfst of winter soepje.lekker lobbig en romig.Met maar een paar ingrediënten zet je in 30 minuten dit heerlijke soepje op tafel.Ingredienten– 2 eetl olijfolie– 1 ui– 2 tenen knoflook– paar takjes tijm– 400 gr pastinaak– 200 gr...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Sperziebonen vandaag anders
Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
AGRITURISMO CA’ PASQUIN
AGRITURISMO CA' PASQUIN Roccaverano – Piemonte – ItaliaBenvenuti all’Agriturismo Ca’ Pasquin! Agriturismo Ca’ Pasquin is een prachtig afgelegen boerderij op een heuvel midden in de natuur en met uitzicht op het historische dorp Roccaverano, in de regio Piemonte in...