Supersnelle curry
Deze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!
De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.
Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.
Ingredienten
– 2 eetl olie
– 1/2 rode ui
– 1 teen knoflook
– 1 rood pepertje
– 1 stukje gember
– 1 eetl kerriepoeder
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel korianderpoeder
– 1 theel paprikapoeder
– 400 ml tomatenblikjes (blik)
– 400 ml kokosmelk
– 300 gr kikkererwten (blik)
– zout/peper
– 2 flinke handen verse koriander
– 1/2 citroen
Bereidingswijze
Snipper de rode ui en knoflook.
Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Rasp de gember fijn.
Verwarm in een wok of grote pan de olie, voeg de ui toe en fruit even aan.
Voeg de knoflook toe, daarna de gember en peper, roer alles even door.
Voeg nu de kruiden toe en meng alles goed door.
Nu de tomatenblokjes en kokosmelk toevoegen, breng aan de kook.
Voeg de kikkererwten toe en laat goed doorwarmen, de saus dikt iets in.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de verse koriander grof en meng door de curry.
Tot slot rasp je de schil van een halve citroen boven de curry en voeg je het sap van de halve citroen toe.
Ook lekker
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Sperziebonen vandaag anders
Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...
Kitchari
KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...