Zomer recepten
Onze zomer recepten
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Sperziebonen vandaag anders
Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes
Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...
Mascarponeroom met mango en advocaat
Mascarponeroom met mango en advocaatOp zoek naar een makkelijk dessert, dat erg lekker is en er vrolijk uitziet?Dan heb je hier het recept.Deze vrolijke, zonnige glazen staan in 10 minuten op tafel.Leuk voor de Paas of je voorjaarsetentje.Ingredientenvoor 4 glazen:–...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Mexicaanse Tacosoep
Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Salade van watermeloen, aardbei en tomaat
Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...
Andijvie uit de wok
Andijvie uit de wokBij andijvie uit de wok heb ik altijd het gevoel dat we gezonder eten.De andijvie blijft wat knapperiger en lijkt wel meer smaak te hebben dan gekookte.Bij deze onze versie, de tomaatjes maken het zomers.Ingredienten– 500 gr andijvie– 3 bosuitjes– 2...
Huevos a la Flamenco
Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...
Salade van watermeloen, komkommer en feta
Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...
Clafoutis met ricotta en rode bessen
Clafoutis met ricotta en rode bessenBessentijd!Er zijn nog volop bessen nu. Wij hebben op dit moment al 8 kilo geplukt.5 kilo in compote verwerkt, heel veel opgesnoept in yoghurt en smoothies.En nu dus verwerkt in deze heerlijke Franse klassieker.De rode bessen zijn...
Slof met bessen
Slof met bessenDie mooie sloffen met vers fruit van de bakker wilde ik al heel lang eens zelf maken.Een sloffenvorm aangeschaft, maar het kwam er steeds niet van.Nu de bessenoogst is begonnen is het er eindelijk van gekomen.Het resultaat was heerlijk, de frisse bessen...
Shakshuka Spaanse stijl
Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...
Pizza van naanbrood
Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...
Hollandse kropsla
Hollandse kropslaKrop- of botersla genoemd was in onze kindertijd de enigste slasoort.Tegenwoordig zijn er heel veel slasoorten te koop en zijn er nog veel meer saladerecepten van over de hele wereld.Je zou die gewone kropsla bijna vergeten.Op dit moment liggen de...
Blauwe bessen yoghurttaart
Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...
Tabouleh zonder granen
Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...
Kwarkmousse met mango
Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...
Tiramisu met aardbeien
Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...
Gevulde paprika
Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...
Makkelijk tomatentaartje
Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...
Schiacciata con l’uva
Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...
Soupe au pistou
Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...
Tomaten-aardbeien salade
Tomaten-aardbeien saladeEen zomerse salade met tomaten, daarvan staan er al meerdere op onze site.En toch is deze weer helemaal anders van smaak.Lekkere tomaten, zoete aardbeien, pittig rood uitje en een frisse dressing.Basilicumblaadjes en pijnboompitjes maken het...
Vegan carpaccio van tomaat
Vegan carpaccio van tomaatEen super zomers voorafje:Carpaccio van tomaat met een frisse dressing van kappertjes en oregano.Ingredienten4 personen– 2 a 3 grote rijpe vleestomaten– veldsla, jonge bladsla of rucola– 2 eetl. kappertjes– 2 eetl verse oreganoblaadjes– 1...
Focaccia gevuld met kaas
Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...
Zomerse one pot pasta
Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...
Aardappelsalade met mosterddressing
Aardappelsalade met mosterddressingWeer een aardappelsalade? Ja hoor, weer eentje, de vijfde op onze site!Het blijft een lekker, fris, makkelijk van te voren klaar te maken bijgerecht.Bijna iedereen lust wel aardappelsalade en je kunt het ook heel goed in een grote...
Geroosterde bloemkool
Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...
Salade met tuinboontjes en artisjok
Salade met tuinboontjes en artisjokEen lekker frisse salade.Artisjok geeft altijd een lekker fris accent aan salades.Zo hebben we al verschillende salades met artisjok op onze site staan: witte bonensalade, tomatensalade en salade Niçoise, allen met artisjok.Daar...
Vegan pannacotta van kokosmelk
Vegan pannacotta van kokosmelkDeze pannacotta is net zo zacht en romig als andere pannacotta, maar heeft een heerlijk vleugje kokos. Helemaal plantaardig bovendien.Het lekkerst is om deze kokospannacotta te combineren met een frisse combinatie, bijvoorbeeld bessen,...
Wedge Salad
Wedge SaladNog een klassieker uit Amerika.Wedge Salad is een part fris knapperige ijsbergsla, overgoten met een dressing van blauwe kaas of een Ranch dressing, en gegarneerd met uitgebakken spekjes, tomaatjes en ui.Omdat we de Ranch dressing erg lekker vinden hebben...
Salade met tortellini
Salade met tortellini De ideale salade voor een makkelijke maaltijd,Of als je met warme dagen maar 10 minuten in de keuken wilt staan.Of als je lekker buiten wilt eten, op het strand bijvoorbeeld.Deze salade is goed vullend door de...
Hartige taart met prei en tomaat
Hartige taart met prei en tomaatHartige taarten, het hele jaar door maken wij hartige taarten.Dit is al de 25e op deze site!We hebben er zelfs een aparte recepten categorie voor gemaakt.Je kunt ze zowel warm, lauw als koud eten. Lekker als lunch, picknick of met een...
Mango-ijs met kokosmelk
Mango-ijs met kokosmelkMet deze tropische dagen maak je iedereen blij met een tropisch ijsje!Dit zelfgemaakte ijs met verse mango en kokosmelk is bovendien veganistisch.Het is heel makkelijk en supersnel gemaakt, een ijsmachine heb je niet nodig,Ingredienten– 400 gr...
Plaattaart caprese
Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...
Salade van tomaat en appel
Salade van tomaat en appelNazomer in de tuin: iedere dag rijpen er nog tomaatjes en vallen er appels van de boom.Daar genieten we dan ook dagelijks van.In deze simpele salade heb ik de tomaatjes en appel gemengd, en dat is toch een lekkere frisse combinatie...
Meloensalade
MeloensaladeEen feest om naar te kijken deze heerlijke zomerse maaltijdsalade. En het leukste: hij smaakt zoals hij er uit ziet! Ingredienten– 2 kleine of 1 grotere galiameloen– 175 gr vegetarische gegrilde stukjes– 75 gr veldsla– 1 rode paprika– 1 eetl citroensap– 2...
Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzarella
Rucolastamppotje met tomaatjes en mozzerella Een heerlijk stamppotje, romig door de mozzarella. De warme gebakken tomaatjes en geroosterde pijnboompitjes geven een smakelijk en leuk effect. De rucola kan ook heel goed vervangen worden door verse spinazie of...
Griekse courgettekoekjes
Griekse courgettekoekjesKolokytho-keftedes, voor alle Griekenlandgangers welbekend.Naast de hartige ricottapannenkoekjes en de preikoekjes hebben we nu een receptje voor bijzonder lekkere courgettekoekjes met kruiden en fetakaas.Komt goed uit nu de courgette-oogst is...
Zomerse smoothies met yoghurt
Zomerse smoothies met yoghurtEr is op dit moment zoveel lekker fruit te verkrijgen.En al die mooie kleurtjes roze, rood, paars.Dat nodigt uit om mee aan de gang te gaan.We maken simpele smoothies met yoghurt, sinaasappelsap en fruit, we gebruiken per 2 glazen een...
Vietnamese noedelsalade
Vietnamese noedelsaladeGeen zin in een warme maaltijd? Dan is deze Vietnamese noedelsalade ideaal.Lekker licht en fris, maar ook lekker hartig.Snel klaar en makkelijk.Deze salade kun je ruim van te voren klaar maken en in de koelkast lekker koud laten...
Mediterraanse plaattaart
Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...
Bloemkoolsoep
BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...
Zomersalade met kersen
Zomersalade met kersenFruit in een salade, wij houden ervan.Fruit geeft een fris en zoet accent aan je salade.En bovendien is het leuk om het fruit van het seizoen te verwerken in je salades.Op de website staan al de nodige salades met fruit: maaltijdsalade met...
Slush van rode bessen
Slush van rode bessenSlush of een smoothie zonder zuivel.Een bijzonder verkoelend drankje op warme dagen.Bevroren fruit en sinaasappelsap, samen in de blender en binnen 60 seconden heb je een heerlijk glas slush waar je iedereen blij mee maakt.Als je dit eenmaal hebt...
Plukbrood met pesto en mozzarella
Plukbrood met pesto en mozzarellaHadden we laatst al zo'n heerlijk plukbrood met kaas en kruidenboter in de oven gemaakt, zie:Borrelbrood of plukbroodHebben we nu een stokbrood gevuld met pesto en mozzarella, ook erg lekker.De broden kun je zowel in de oven als op de...
Vegetarische goulash met bloemkool
Vegetarische goulash met bloemkoolWeer eens een andere manier om Hollandse bloemkool te bereiden.Een zomerse goulash, makkelijk en snel klaar.Een eenpansgerecht dus ideaal als makkelijke maaltijd of op vakantie.Je maakt het net zo pittig als je zelf wilt.En als je...
Zomerse salade met aardbeien, basilicum en geitenkaas
Zomerse salade met aardbeien Een snelle salade, die er feestelijk uitziet. Een lekkere combinatie met het zoet van de aardbeien, het hartige van de geitenkaas en het knapperige van de spinazie en basillicum. Leuk en lekker als voorgerecht of lunchsalade. Ingredienten-...
Aardbeienyoghurt MET aardbeien
Aardbeienyoghurt MET aardbeienEenvoudiger kan het niet, meng verse aardbeien met yoghurt en je hebt de lekkerste aardbeienyoghurt! Dat is echt iets anders dan de aardbeienyoghurt die je kant en klaar koopt.Daar zitten namelijk bijna geen aardbeien in: gemiddeld maar...
Aardappelsalade met groene groenten
Aardappelsalade met groene groentenAltijd goed een frisse aardappelsalade. Ideaal bij een barbecue of picknick.Ook heel makkelijk voor grote groepen: ver(drie)dubbel de hoeveelheden en de hele familie kan meegenieten!Nu staan op de site al een Griekse, Scandinavische...
Zomerse soep van velderwtjes
Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...
Geroosterde Rabarber
Geroosterde RabarberJe kunt rabarber koken, stoven, in taarten en crumbles verwerken, je kunt er sap van maken etc.Maar je kunt rabarber ook roosteren.Dat hadden wij nog niet eerder gedaan.Makkelijk en snel, zonder te roeren is de rabarber na 30 minuten heerlijk...
One pot pasta Primavera
One pot pasta PrimaveraHet blijft super, one pot pasta's.Alle ingrediënten in één pan, 10 - 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar.Ideaal voor een doordeweekse maaltijd.Deze keer wilde ik pasta Primavera maken, daar horen groene asperges in.Maar in ons dorp zijn...
Tomatensalade met artisjokken
Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...
Salade Niçoise met artisjok
Salade Niçoise met artisjokEr zijn weer volop nieuwe aardappelen!Heerlijk, in de schil gekookt of geroosterd.En in salades doen nieuwe aardappelen het ook altijd goed.Dus vandaag een grote salade Niçoise.Deze keer met artisjok, erg lekker, die houden we er...
Gyros van Jackfruit
Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...
Komkommer zoetzuur
Komkommers zoetzuur Wij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat. Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine. Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden. Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet....
Tomatenrisotto
TomatenrisottoEen echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...
Salade Caprese
Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...
zomerse tomatentaart
Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...
Mascarponecreme met avocado en aardbeien
Macarponecreme met avocado en aardbeien Een echt zomers dessert. Mascarpone met gepureerde avocado, fris limoensap en citroenmelisse. Een heerlijk frisse creme die heel goed combineert met zoete aardbeien. Smullen!! Ingredienten- 1 avocado - 100 gr mascarpone - rasp...
Yoghurtshake met aardbeien en groene thee
Yoghurtshake met aardbeien en groene thee Veel aardbeien gepureerd met koude groene thee, gemengd met niet te veel yoghurt geeft een verrassende frisse shake. Een snufje kardemom maakt het helemaal af. Heb je zin in een lekker fris tussendoortje dan zou ik deze zeker...
Panna cotta met Griekse yoghurt
Panna cotta met Griekse yoghurt Panna cotta is een echt Italiaanse klassieker die iedereen wel kent. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Het is en blijft een verrukkelijk nagerecht. Zomers maken wij het met room en Griekse yoghurt, lekker fris. En voor de...
Yoghurtbavarois met bessen
Yoghurtbavarois met bessen Een lekker fris dessert wat het erg goed doet na een wat machtige maaltijd. Je kunt het, zoals op de foto, in een puddingvorm maken, maar in glaasjes kan natuurlijk ook heel goed. De bavarois is snel gemaakt, heeft alleen een paar uur nodig...
Gegrilde courgette
Gegrilde courgette Vorige week waren wij bij Buurtboerderij Ons genoegen, aan de Spaarndammerdijk, Westerpark in Amsterdam. De boerderij wordt gerund door vrijwilligers en medewerkers van De Regenboog Groep.(even googlen) Als je eens in de buurt bent, tip! Je kunt...
Tomatenspiesje, antipasti
Tomatenspiesje, antipasti Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws. Maar een tip om weer eens te maken. Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met...
Plaattaart met courgettes en ricotta
Plaattaart met courgettes en ricotta Altijd goed een makkelijke plaattaart. De courgetteplakjes worden eerst gegrild zodat ze lekker gaar zijn. En de ricotta is hartig gemaakt door verse parmezaan. Ingredienten- 6 plakjes of een rol bladerdeeg - 2 courgettes - 250 gr...
Rijstsalade met gegrilde paprika’s
Rijstsalade met gegrilde paprika's Ja, er staan al veel salades op onze website, maar salades zijn ook zo lekker. Lekker als lunch, als maaltijd met een wat brood erbij en natuurlijk altijd lekker als bijgerecht. Deze rijstsalade is heel geschikt bij een bbq of een...
Mascarponeroom met wijnbessen
Macarponeroom met wijnbessen Weer een super makkelijk dessert, maar o zo lekker. Wij hebben een flinke Japanse wijnbes boordevol frisse rode vruchtjes. Die mooie vruchtjes vragen gewoon om een simpel recept. Door hun frisse smaak combineren ze heel goed met romige...
Tomatensalade
TomatensaladeVerse rijpe tomaatjes in verschillende kleuren, de kas hangt er op dit moment vol mee. Die vragen om dit recept. Super simpel maar super lekker. In de winkels zijn nu ook volop tomaatjes in vele soorten en kleuren te koop. Dus ik zou zeggen: maken deze...
Salade Nicoise
Salade Nicoise Wie kent het niet, de bekende salade vernoemd naar de Franse stad Nice? Er bestaan heel veel versies van deze salade, een combinatie van vis, groente en eieren. Essentieel zijn de tomaten, zwarte olijven, knoflook en ansjovis. Veel andere ingredienten...
Griekse boerensalade (Choriatiki Salata)
Choriatiki of Griekse boerensalade De alombekende Griekse boerensalade, wie kent het niet? Op internet en in kookboeken kun je tientallen recepten vinden. De ingredienten zijn bijna vaak dezelfde: tomaat, komkommer, courgette, rode ui, olijven en fetakaas. Sommige...
Bietendip met feta
Bietendip met fetaVorige week waren we op een prachtig Grieks eilandje en kregen iedere avond voor het eten als starter lekker geroosterd brood met deze zeer smakelijke bietendip. De dip is gemaakt van bietjes, feta en Griekse yoghurt. Heel snel klaar en heerlijk op...
Gegrilde perzik met mascarpone-yoghurt
Gegrilde perzik met mascarpone Ook weer zo’n super zomers toetje dat het altijd goed doet. Een beetje retro, dat wel. Na een barbecue is het heel lekker om je perziken op de bbq te grillen, maar ook bij geen barbequeweer is dit heel goed in huis te bereiden op een...
Mascarpone ijs
Mascarpone ijs Zo simpel en zo lekker! IJs van mascarpone en vers fruit is zo gemaakt. Ook zonder ijsmachine. De bereiding kost maar 10 minuten, het wachten duurt echter uren. Maar dat is het zeker waard! Je kunt dit makkelijke ijs met iedere fruitsoort maken. Net wat...
Tagliatella met ratatouille
Tagliatella met ratatoille De zomer op je bord. Een pastagerecht met veel zomerse groenten en Mediterraanse smaken. Daar wordt je weer blij van op een regenachtige dag! Ingredienten- ca. 400 gr pasta - 1 courgette - 1 aubergine - 1 rode paprika - 1 rode ui - 2 teen...
Blauwe bessensmoothie
Blauwe bessensmoothie Blauwe bessen zijn enorm gezond en voedzaam. Dus een gezonde start van de dag met deze smoothie met blauwe bessen, banaan en yoghurt. Een nog gezonder ontbijtje: voeg ook een handje havermout toe aan deze smoothie. Als tussendoortje op warme...
Salade met wilde perzik
Salade met wilde perzik Fruit in een salade ziet er altijd zomers en zonnig uit. Bovendien geeft fruit een fris en zoet accent aan je salade. Op de website staan al verschillende salades met fruit: maaltijdsalade met meloen, zomerse salade met aardbeien, mango-avocado...
Clafoutis met kersen
Clafoutis met kersen Kersentijd! Heerlijk! En dan moet er een clafoutis gebakken worden. Clafoutis is een Frans klassiek dessert. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van kersen die worden overgoten met een dik beslag van bloem, eieren en melk. Het wordt in de oven...
Wraps voor picknick of strand
Wraps voor picknick of strand Alle ingredienten in huis voor de mango-avocadosalade voor vanavond. En opeens een geweldig idee: met dezelfde ingredienten kun je ook wraps vullen! Dus zo gezegd zo gedaan, wraps gevuld, in folie gewikkeld en lekker mee naar het strand....
Zomerse spinaziestamppot
Zomerse spinaziestampot Een heel lekker stamppotje met spinazie, tomaatjes en gekookte eitjes. Romig door de mozzarella. Daar wij jonge kippen hebben, hebben we op dit moment leuke kleine eitjes, en die zijn dan weer erg leuk om in dit stamppotje te verwerken. Maar...
Yoghurtsmoothie met bessen
Yoghurtsmoothie met bessen Zoals we afgelopen week al vertelden, we plukken bessen, bessen en nog eens bessen. En we vinden dat nog steeds helemaal niet erg. En we drinken dagelijks ons portie fruit in deze heerlijke yoghurtsmoothies. Lekker als ontbijt, tussendoortje...
Rode bessen
Rode bessen Het is weer oogsttijd van de rode bessen. Onze struiken hangen helemaal vol met prachtige rijpe, rode bessen. We plukken schalen en vergieten vol! Helemaal niet erg. Maar we moeten er wel iets mee doen: lekker in de yoghurt, bakken in een taart, we...
Scandinavische aardappelsalade
Scandinavische aardappelsalade Speciaal voor M. dit scandinavische recept met dille. Weer een recept voor aardappelsalade, dat wel, maar de smaak is totaal anders dan de Hollandse en Griekse aardappelsalade die op onze website staan. Deze is lekker fris en een beetje...
Mango-avocado salade
Mango-avocadosaladeHeerlijk frisse salade, zomers en zonnig! Erg lekkere combinatie van mango, avocado, fetakaas en balsamico-azijn. Deze salade heeft alles: een zoetje, zoutje en zuurtje. En heel fijn, deze salade heeft echt geen sausje nodig. Ingredienten- gemengde...
Klassieke aardappelsalade
Klassieke aardappelsalade Een echte klassieker, deze aardappelsalade die iedereen lust. Doet het altijd goed bij een buurt- of familiebarbeque. Lekker fris door augurk en appel, en mooi groen door vele kruiden. Je kunt een deel van de mayonaise vervangen door magere...
Tomatensalade met granaatappelpitjes
Tomatensalade met granaatappelpitjes Met deze salade is het feest op tafel: het ziet er prachtig uit, en de smaak is heel verrassend: fris, zoet, licht pittig, het is alles. Een salade om verliefd op te worden, deze tomatensalade uit het boek plenty-more van...
Gazpacho
GazpachoDe bekende Spaanse koude soep. Gemaakt van o.a. tomaten, komkommer, paprika en ui. Dus boordevol verse groenten, lekker en gezond! Je serveert het ijskoud, hoe warmer de dag hoe verfrissender dit heerlijke soepje smaakt. Heerlijk als lunch, of als voorafje....
Panzanella
PanzanellaEen traditionele Toscaanse broodsalade. Bedoeld om oud brood op te maken. Een heerlijke combinatie van rijpe tomaten, brood, rode ui, kappertjes en basilicum. Echt heel lekker. Doet het ook heel goed als lunchgerecht. Ingredienten- 1 Ciabatta of restant...
Frittata met courgette
Frittata met courgette Frittata di zucchine. Een Italiaanse omelet met plakjes courgette, munt, peterselie en parmezaanse kaas. Zowel warm, lauw als koud smaakt de frittata heel lekker. Ingredienten- 2 kleine courgettes - 1 teen knoflook, geperst - 6 eieren - ½ bosje...
Aardbeien gemarineerd in Limoncello
Aardbeien gemarineerd in Limoncello Kregen we zomaar een heerlijk flesje zelfgemaakte Limoncello van vriend J! Erg lekker in een glaasje natuurlijk, maar ook heel lekker om er een super zomers nagerechtje mee te maken: Griekse yoghurt met gemarineerde aardbeien. Wie...
Koolsalade of Coleslaw
Koolsalade of Coleslaw Dit is nu echt een salade die iedereen lust. Super eenvoudig, maar o zo lekker. Coleslaw is een combinatie van witte kool en wortel met een dressing op basis van mayonaise. Je vindt in de vele coleslaw-recepten die er zijn, veel variaties in...
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Pastinaak- aardappelsoep
Pastinaak- aardappelsoepEen echt herfst of winter soepje.lekker lobbig en romig.Met maar een paar ingrediënten zet je in 30 minuten dit heerlijke soepje op tafel.Ingredienten– 2 eetl olijfolie– 1 ui– 2 tenen knoflook– paar takjes tijm– 400 gr pastinaak– 200 gr...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...